Na zahradní slavnosti se hasilo, štěkalo, hrálo i tančilo

12.06.2018 13:53

V úterý 5. 6. proběhl druhý ročník Zahradní slavnosti.

Naštěstí počasí letos vyšlo skvěle, od čtyř hodin začaly na zahradu proudit lidé. To už bylo připraveno celkem 7 stánků s občerstvením, kdo chtěl, mohl donést něco dobrého a pochlubit se ostatním.  

Na stanovištích po celé zahradě mohly děti i dospělí plnit různé úkoly, zaskákat si gumu, přelézt po slackline, rolovat hasičské hadice, skákat v pytlích, zaběhat štafetu, zahrát pétanque, chodit na chůdách, namalovat křídou školu, hasit dům, zahrát deskové hry, naučit se něco o zdravovědě nebo si třeba pinknout si volejbal nebo kopnout fotbálek,

Jako první se na pódiu seřadilo 42 členů Aulodie, hudebního seskupení zejména dechových nástrojů z místní ZUŠ Křtinská, kam chodí také řada žáků naší školy. Zahráli melodie zejména od skupiny Olympic, které rozhýbaly publikum.

Aulodii vystřídalo krátké vystoupení kroužku moderního tance Emanuel, které trénují v naší škole.

Poté už diváci obrátili zraky směrem k louce, kde předváděli kynologové Městské policie a Hasičských záchraných sborů, jak skvěle plní úkoly jejich čtyřnozí chlupatí svěřenci.

Následovalo vyhlášení Hrdinů Milíčova. Tuto anketu jsme letos pořádali poprvé a tak byli všichni trochu napjatí, jak to dopadne. (Více o anketě zde) Ukázalo se, že hrdinů máme na Milíčově naštěstí hodně, skoro se nám na improvizované pódium nevešli. Všichni jim tleskali a myslím, že někteří ocenění byli překvapeni, že si na ně někdo vzpomněl a co hezkého o nich napsal.

Pak už začalo ladit své nástroje skvělé trio The Stringz. Na housle, violoncello a na klavír, za kterým seděl další z hudebně nadaných tatínků z naší školy Alexandr Christianov, zahráli tcelou řadu skvělých melodií od AC/DC až po Zepelliny.  Jejich koncert byl vyvrcholením parádního odpoledne, které si, doufám, všichni dobře užili.

Moc bychom chtěli poděkovat všem, kdo přispěli nebo se jinakse zapojili do příprav a organizace téhle skvělé akce. Bylo to náročné, ale výsledek stál za to.


Jan Bezpalec, Iva Buchtová, Hana Daenhardtová